B&B Taksteeg 7, Een rustpunt in Amsterdam

Bed & Breakfast

B&B Taksteeg 7 – Rustpunt in het centrum van Amsterdam
In onze B&B, op de eerste verdieping, zijn alle voorzieningen aanwezig om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Voorzieningen*

  • Zit/eetkamer met KTV, DVD en internet. Eettafel met stoelen, een 3-4 persoons zitbank, welke in een handomdraai omgetoverd kan worden tot een prettig 2 persoons bed;
  • Slaapkamer met 2 persoons bed en een riant zitje;
  • Volledig uitgeruste keuken met koelkast, magnetron, gasstel etc.;
  • Sanitaire ruimte met stortdouche, toilet en wastafel;
  • Overdekt buitenstukje voor ‘opslag’;
  • De gehele eerste verdieping, is ruim voorzien van kast/opbergruimte;
  • Aparte fietsenstalling op de begane grond. De stalling is voor gasten van de B&B die op fietsvakantie zijn of met eigen fietsen komen. Niet voor huurfietsen.

*De B&B beschikt niet over een (trap)lift. Onze B&B is helaas voor minder validen slecht toegankelijk i.v.m. de steile trap in het pand.

De historie van het pand
Het pand dateert uit begin 1600. Tijdens de renovatie werd een zo genaamde strijkbalk ontdekt, een rijkelijk met de hand uitgesneden balk aan de voorgevel, voorstellende lauriertakken. Door deze ontdekking bleek het pand ouder te zijn dan oorspronkelijk werd aangenomen. De strijkbalk bevindt zich in de ‘Blauwe kamer’, uw zit/eetkamer. Het pand is een rijksmonument met de kleuren die destijds werden gebruikt. Uw slaapkamer is bijvoorbeeld de ‘Groene kamer’. De dakconstructie is hersteld (veel was in de Tweede Wereldoorlog opgeofferd als brandhout) en heeft weer de donkerrode monumentenkleur gekregen (momenteel huiskamer van de bewoonster).

Het huis heeft een rijke historie, van Amsterdamse kroeg met boven wonende ‘privé-dames’ (met de ingang daarvoor ‘achterom’ – nu in gebruik als fietsenstalling), tot huisvesting voor de hofhouding van de toenmalige koning Lodewijk Napoleon die destijds (rond 1808) in het Paleis op de Dam woonde. Daarna was het pand, zoals in alle straatjes in de buurt, een woonvoorziening en hebben er grote gezinnen gewoond.
De buurt had ook nog alle kleine middenstand. In de straat waren onder andere een aardappelboer, worstenwinkel, horlogemaker, naaimachinewinkel, uitleen van huishoudelijke artikelen etc. gevestigd. De begane grond heeft altijd een winkel/
middenstandsfunctie gehad. Van platenzaak via diamantslijperij en curiosawinkel tot horeca. Het straatbeeld is in de loop der jaren totaal veranderd tot winkelgebied. De horeca is gebleven.

Petit-restaurant Gartine
Op de begane grond van de B&B is een zeer goed aangeschreven petit-restaurant gevestigd. U kunt bij Gartine vanaf 10 uur uw ontbijt nuttigen tegen gereduceerd tarief als B&B gasten. Mocht u dit wensen, laat het ons weten, dan reserveren we een plek voor u en wordt het ontbijt niet voor uw B&B ruimte ingekocht.
Bezoekt u eens de website van Gartine, dan kunt u de openingstijden en kaart alvast doornemen en het interieur bekijken: www.gartine.nl. Gartine verzorgt ook arrangementen met high-tea in het restaurant aansluitend aan een rondvaart.

Rond ons B&B
In de nabijheid van ons B&B zijn diverse -bekende- restaurants, lunchrooms, (eet)cafés, snackbars te bezoeken, teveel lokaties om hier op te noemen. In onze B&B zijn gidsjes en overzichten aanwezig en uiteraard persoonlijk advies.
Daarnaast, last-but-not-least, voor culturele bezoeken zit u in het hartje centrum. Het Begijnhof, het Amsterdams Museum, het Allard Pierson Museum, de Synagogen, Madame Tussauds, de Hermitage, het Anna Frankhuis, het Rijksmuseum en het Concertgebouw. En natuurlijk kunt u de bekende pleinen en markten bezoeken, zoals elke vrijdag de boekenmarkt op het Spui en elke zondag de kunst en antiekmarkt. Het Prinsengrachtconcert, de Uitmarkt, diverse tentoonstellingen en manifestaties, de rondvaarten, de hop-on-hop-off bus etc. Ook van deze uitstapjes zijn brochures in uw B&B beschikbaar.

Er is een gratis App met informatie over onze B&B beschikbaar in de Itunes Store. Deze App biedt u uitgebreide informatie aan over onze B&B, bezienswaardigheden in de omgeving en tips waar u heerlijk kunt eten en drinken. Meer informatie over de App en de toegangscode volgt na de bevestiging van uw boeking.

Tarieven en Reserveringen

De B&B is zeer geschikt voor 2-4 personen. Het minimale verblijf is 2 en maximaal 5 nachten, ongeacht het aantal personen. Voor meer informatie over onze tarieven, reserveringen en kalender: Leest u hier verder >